ЛР6 zenon(базовий): Тривоги та події

Створення екрану тривог (AML)

Досягнення критичних значень параметрів в системі реєструється в спеціальному журналі – Інформаційному списку тривог (Alarm Message List). До нього заноситься час появи тривоги, її статус (активна, не активна, підтверджена), опис тривоги, змінна, її значення, поточний оператор, робоча станція, коментар.

Завдання 6.7: Створіть екран AML.

Аналогічно до попереднього розділу створіть новий екран, але як Screen type виберіть Alarm Message List. Назвіть екран 'Тривоги' та задайте довільний колір фону.

Через головне меню Control elements розмістіть на екрані усі необхідні елементи та відредагуйте їх розміщення.

Для переходу на цей екран як і в попередньому випадку нам необхідно створити функцію Screen switch та кнопку 'Тривоги' на панелі навігації.

При створенні функції перемикання з’явиться діалогове вікно конфігурування, яке має опції налаштування відображення тривог.

Завдання 6.8: Створіть функцію виклику екрану AML.

Діалогове вікно конфігурування має шість вкладок, суть яких подібна до тих, що були для функції перемикання на екран Хронології. Ми залишимо усі налаштування які стоять за замовчуванням. Закінчіть створення та конфігурування функції натиснувши кнопку OK і перейменуйте її в 'Перехід на екран Тривоги'.

.