ЛР1. Основи роботи з Node-RED

4. Робота з поштою (не обов’язкова частина)

4.1. Для роботи з поштою необхідно дізнатися налаштування почтового сервера, який Ви будете використовувати для відправки повідомлень, і на якому є Ваш обліковий запис. Ми рекомендуємо для тестування створити новий аккаунт на одному з поштових серверів.

Випишіть налаштування:

Для вихідних повідомлень (відправки пошти):

  • SMTP Server
  • port

Для вхідних повідомлень (отримання пошти):

  • POP3 Server або IMAP Server
  • port

Інформацію про налаштування поштових сервісів можна отримати в довідці по цим серверам. Нижче наведений приклад деяких із найбільш вживаних:

 Приклади:

Для сервісів gmail навіть після активації дозволу на взаємодію з поштовими клієнтами через IMAP/SMTP, при використанні додатку NodeRED може прийти повідомлення про блокування доступу (рис.29). Для активації доступу тимчасово (до закінчення лабораторної роботи) виставте дозвіл доступу до менш безпечних додатків (рис.30)

  необхідно також дозволити https://myaccount.google.com/lesssecureapps  

 

4.2. Модифікуйте програму фрагментом показаним на рис.31. Налаштування вузів показано на рис.32-33. У поля user-id та password необхідно вказати користувача та пароль для аккаунта. Інші налаштування беруться з визначених в попередньому пункті. В поле отримувача введіть власну поштову скриньку.

Зробіть розгортання проекту, виставте значення заданої температури так, щоб згенерувалося повідомлення Alram. На пошту повинно прийти повідомлення, протягом 15 секунд воно повинно відобразитися на веб-сторінці в полі текст (рис.34).