Лабораторне заняття 7. Основи Ethernet та IP.

ДОДАТОК 7.1. ДОБАВЛЕННЯ АДАПТЕРУ ETHERNET НА ВІРТУАЛЬНУ МАШИНУ

Віртуальна машина може мати декілька віртуальних мережних адаптерів з різними варіантами реалізації з’єднань. За замовченням на віртуальній машині, що підготовлена для курсу «Промислові мережі та інтеграційні технології» стоврений один мережний адаптер. Налаштування цього мережного адаптеру показане на рис.Д.1.  

У налаштуванні «Під’єднаний до» стоїть властивість NAT, яка вказує на те, що адаптер буде використовувати під’єднання Інтернет хостової операційної системи (механізм NAT-трансляції розглядається в наступній темі).

Рис.Д.1.

У віртуальній машині відповідно до цього налаштування створюється один мережний адаптер, через який відбувається з’єднання з Інтернет. Це з’єднання автоматично отримує всі необхідні налаштування.

У лабораторній роботі необхідно добавити ще один адаптер, який буде реалізовувати внутрішню віртуальну мережу між хостовою ОС та віртуальною машиною. Для цього необхідно зробити налаштування, відповідно до рис.Д.2. Після чергового завантаження віртуальної машини у гостьовій ОС буде два мережні адаптери:

  • «Подключение по локальной сети» - для Адаптеру 1
  •  «Подключение по локальной сети 2» - для Адаптеру 2

Слід звертати увагу на назву адаптеру, так як вона вказує на конкретне підключення.

Для адаптеру, за необхідності можна вибрати тип та налаштувати різні режими. У лабораторній роботі всі налаштування, що показані на рис.Д2 необхідно залишити без змін.

Рис.Д.2.