Печатать эту главуПечатать эту главу

ЛР1 Vijeo Citect: Знайомство з середовищем виконання SCADA-програми

Тривоги

14. Перевірте чи усі тривоги активовані (в експлуатації).

Якщо є заблоковані тривоги, зареєструйтеся в системі виконання під користувачем "Інженер", перейдіть на сторінку "Алармы" – "Заблокированные алармы", виділіть усі тривоги в списку (через кнопку shift) і виберіть з контекстного меню команду "Активировать". Знову зареєструйтеся в системі виконання під користувачем "Worker".

15. Відкрийте сторінку "Алармы" – "Активные алармы".

Для можливості зміни стану тривог відкрийте вікно зі сторінкою "Алармы" – "Имитация алармов". Змінюючи стан тривог прослідкуйте як вони себе ведуть у списку активних тривог. Зверніть увагу на наявність повідомлень у списку активних тривог при їх зникненні.

16. Проаналізуйте зміст контекстного меню одного з повідомлень тривог в списку.

Зверніть увагу на пункти, які там недоступні. Зареєструйтеся в системі виконання під користувачем "Інженер". Проаналізуйте зміст контекстного меню.     

17. Користуючись контекстним меню викличте вікно з властивостями однієї з тривог (надалі "експериментальна") і зробіть скриншот (копію екрану).

Для однієї  з інших тривог виберіть пункт контекстного меню "Подтвердить" ("Квитировать"). За допомогою вікна "Имитация алармов" зробіть щоб тільки "експериментальна" тривога була активною.  Виділіть усі повідомлення (використовуючи мишу та "Shift") і в контекстному меню виберіть команду " Подтвердить". Зверніть увагу на те, які повідомлення залишилися на сторінці активних тривог. Подивіться властивості тривоги, зробіть скриншот і порівнюючи з попереднім, зробіть аналіз того, що змінилося.    

18. За допомогою вікна "Алармы" – "Имитация алармов" активуйте перші три "Аварії".

Виділіть їх та через команду в контекстному меню заблокуйте. Тепер ці тривоги виведені з експлуатації і не будуть відслідковуватися системою. Для їх активації перейдіть на сторінку "Алармы" – "Заблокированные алармы" і виберіть з контекстного меню команду "Активировать".

19. Використовуючи ліву панель сторінки активних тривог спробуйте команди для усієї сторінки "Страница квитировать"  і "Отключить страницу".

20. Користуючись командою "ВСЕ ВКЛ." на сторінці "Алармы" – "Имитация алармов" увімкніть усі тривоги.

Забезпечте також спрацювання тривоги для Loop_1_SP. Використовуючи налаштування фільтру лівої панелі сторінки зробіть відображення тільки тривог, що мають стан "ON".

21. Користуючись лівою панеллю сторінки активних тривог добавте поле (колонку) "Описание".

22. Перейдіть на сторінку "Алармы" – "Сводка алармов".

Подивіться яка інформація і в якому вигляді доступна для даного зведення. За необхідності використовуйте вікно імітації тривог.